PRIVATLIVSPOLITIK
FOR NELLEMANN A/S

I denne privatlivspolitik beskriver vi, hvordan Nellemann behandler dine personoplysninger samt de rettigheder, du har i forbindelse med vores behandling af dine personoplysninger.

 

1. BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER

 

1.1 DEN DATAANSVARLIGE

Nellemann A/S er dataansvarlig i forbindelse med indsamling og behandling af dine personoplysninger.

 

Du kan kontakte os her:

Nellemann A/S
CVR-nr.: 18 03 68 00
Jens Juuls Vej 14
8260 Viby J

Tlf.: 86 28 28 22
E-mail: dpo@nellemann.dk

 

1.2 FORMÅLET MED OG RETSGRUNDLAGET FOR BEHANDLINGEN

Vi kan behandle dine personoplysninger til en række forskellige formål, afhængig af i hvilken sammenhæng, du er i kontakt med os.

 

Vi behandler dine oplysninger til varetagelse af følgende overordnede formål:

  • Kreditvurdering, indgåelse og administration af én eller flere slutsedler samt værkstedsbesøg
  • Administration af kundeforholdet, herunder korrespondance med dig
  • Ved prøvekørsler
  • Udarbejdelse af serviceaftale
  • Udarbejdelse af lejekontrakt ved lånebil/lejebil
  • Markedsføring af vores ydelser (dette kræver i visse tilfælde, at du har givet os samtykke hertil)
  • Overholdelse af vores retlige forpligtelser som dataansvarlig
  • Varetagelse af vores interesser som leverandør af køretøjet
  • Administrative formål
  • Statistik og forretningsudvikling

 

Vi registrerer og behandler kun dine personoplysninger, hvis vi har et lovligt grundlag for at gøre det.

Vores juridiske grundlag for at behandle oplysningerne til de ovenfor nævnte formål er:

 

Formål
Behandlingsgrundlag
Kreditvurdering, indgåelse og administration af én eller flere slutsedler, serviceaftaler samt værkstedsbesøg  

Behandlingen sker med henblik på at indgå en aftale med dig som kunde jf. Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b.

Overholdelse af lovgivningsmæssige krav herunder bogføringsloven  

Behandlingen sker med henblik på opfyldelse af Nellemanns retlige forpligtelser, jf. Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra c.

 

Administration af kundeforholdet  

Behandlingen sker blandt andet når vi er i korrespondance med dig. Behandlingen er baseret på interesseafvejningsreglen jf. Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f.

 

Markedsføring  

For at kunne sende dig markedsføring indhenter vi dit samtykke, jf. Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a og i visse tilfælde vil vi sende markedsføring af tilsvarende produkter til det, du har købt jf. markedsføringsloven § 6, stk. 2.

 

Varetagelse af vores interesser som forhandler af køretøjet  

Når du køber en bil hos Nellemann, vil Nellemann behandle dine oplysninger i forbindelse med garanti. Behandlingen er baseret på interesseafvejning, jf. Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f.

 

Prøvekørsler og udlejning  

Behandlingen sker med henblik på at indgå en aftale med dig som kunde jf. Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b, overholdelse af færdselsloven, Bekendtgørelse om udlejning af motorkøretøjer uden fører samt Bekendtgørelse om registreringsafgift.

 

Administrative formål  

Vedligeholdelse af vores interne systemer er baseret på interesseafvejning, jf. Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f.

 

Personnummer  

Databeskyttelseslovens § 11, stk. 2, nr. 1 og nr. 3 idet behandling af personnummer er nødvendigt i forbindelse med indregistrering af bil.

 

 

1.3 KATEGORIER AF PERSONOPLYSNINGER

 

Vi behandler normalt følgende typer af personoplysninger:

  • Navn, adresse, e-mailadresse, telefonnummer
  • CPR-/CVR-nummer
  • Kørekort
  • Oplysninger fra CPR, DMR samt andre offentligt tilgængelige kilder
  • Oplysninger om køretøjet (bilmodel og stamdata samt reg.nr. og chassisnummer.)
  • Oplysninger om forsikring af bilen
  • Information om åbning, læsning m.v. af elektronisk markedsføring.

 

Vi indsamler som udgangspunkt ikke følsomme oplysninger om dig, men vi kan – afhængig af kontraktforholdets forløb – modtage og behandle følsomme oplysninger, herunder oplysninger om helbredsmæssige eller strafbare forhold. Såfremt dette er tilfældet, behandler vi oplysninger med hjemmel i Databeskyttelsesforordningens art. 9, stk. 2 litra e og f og Databeskyttelseslovens § 8, stk. 3.

 

1.4 HVORDAN INDSAMLER VI DINE PERSONOPLYSNINGER?

Vi indhenter hovedsageligt oplysningerne fra dig som registreret. Det gælder således de oplysninger, som du selv direkte eller indirekte giver os i forbindelse med din ansøgning om og indgåelse af en kontrakt, når du kontakter os vedrørende aftaleforholdet, oplysninger i forbindelse med din betaling osv.

Derudover indsamler vi også oplysninger om dig fra andre kilder. Det omfatter fx en samarbejdspartner, som vi leverer bilen på vegne af, forsikringsselskaber og offentligt tilgængelige kilder som fx motorregisteret, kreditoplysningsbureauer m.v.

 

1.5 VIDEREGIVELSE AF DINE PERSONOPLYSNINGER

Vi videregiver kun oplysninger i det omfang, vi er berettiget eller forpligtet til det. Dine oplysninger vil kunne videregives til vores samarbejdspartnere i det omfang, dette er nødvendigt i forbindelse med indgåelse, opfyldelse og administration af en aftale. Dette omfatter fx leverandører, finansieringsselskaber, importører, forsikringsselskaber m.v.

Vi kan desuden videregive oplysninger til tredjemand, herunder til offentlige myndigheder fx. Skatteforvaltningen eller politiet, såfremt vi er retligt forpligtet hertil, eller dette er nødvendigt for at kunne opfylde aftalen fx. i forbindelse med indregistrering af bilen, eller for at vi, eller en tredjemand, kan forfølge en legitim interesse, medmindre dine interesser eller grundlæggende rettigheder og frihedsrettigheder, som registreret, går forud herfor.

I forbindelse med håndtering af forsikringsmæssige forhold – eller skader i de tilfælde hvor køretøjet er leaset – kan oplysninger om leasingtager, blive videregivet til det forsikringsselskab, hvori køretøjet er forsikret samt til en eventuel modparts forsikringsselskab i det omfang, vi måtte være forpligtet hertil.

I tilfælde af misligholdelse af eller tvist vedrørende kontrakten kan oplysningerne desuden videregives til vores rådgivere eller samarbejdspartnere, der skal varetage vores interesser i sagen, herunder i forbindelse med iværksættelse af rykker- og inkassoprocedure på vores vegne. Derudover kan vi i tilfælde af misligholdelse videregive dine oplysninger til kreditvurderingsbureauer og/eller advarselsregistre i overensstemmelse med den lovgivning, der gælder herfor.

Nellemann anvender tjenesteudbydere og samarbejdspartnere, der udfører arbejde på vores vegne (”databehandlere”). Dette kan fx være hosting af servere, systemvedligeholdelse m.v. Disse samarbejdspartnere kan få adgang til data i det omfang, dette er nødvendigt for, at de pågældende kan levere deres tjenester og services. Samarbejdsparterne vil være forpligtet til at behandle alle data strengt fortroligt, og har derfor ikke tilladelse til at anvende data til andet end, hvad der er omfattet af deres kontraktlige forpligtelse over for Nellemann.

 

1.6 OVERFØRSEL TIL TREDJELANDE

Såfremt Nellemann videregiver dine oplysninger til en tjenesteudbyder/databehandler uden for EU, sikrer vi, at dette alene vil ske under overholdelse af den lovgivning, der gælder herfor.

 

1.7 OM INDSAMLINGEN ER FRIVILLIG ELLER OBLIGATORISK

Når indsamlingen og behandlingen af personoplysninger sker med henblik på ansøgning om, indgåelse, opfyldelse og administration af aftale, er indsamlingen af de anførte personoplysninger obligatorisk. Konsekvensen af ikke at give oplysningerne er således, at det ikke er muligt at indgå eller opfylde kontrakten.

Når vi indsamler og behandler dine oplysninger til markedsføringsformål, er det frivilligt at afgive oplysningerne. Konsekvensen af ikke at give oplysningerne er, at du ikke kan få oplysninger om tilbud, fordele, samarbejdspartnere m.v.

 

1.8 OPBEVARINGSPERIODE FOR DINE PERSONOPLYSNINGER

Vi behandler og opbevarer kun dine personoplysninger i det tidsrum, det er nødvendigt af hensyn til de ovenstående formål.

Når et forretningsforhold er ophørt, gemmer vi oplysningerne i et tidsrum, der fastlægges under hensyntagen til den til enhver tid gældende lovgivning om forældelse af civilretlige krav, bogføringsloven m.v. Se nærmere herom i pkt. 1.2.

 

1.9 TILBAGEKALDELSE AF SAMTYKKE

Hvis behandlingen af dine personoplysninger er baseret på dit samtykke, kan du til enhver tid tilbagekalde dette samtykke. Dette kan du gøre ved at kontakte os på de kontaktoplysninger, der fremgår øverst.

Din tilbagekaldelse af dit samtykke indebærer som hovedregel, at vi vil ophøre med at behandle dine personoplysninger. Dette er dog ikke tilfældet, hvis vi på et andet grundlag er berettiget til forsat at behandle dine oplysninger.

Hvis du vælger at trække dit samtykke tilbage, påvirker det ikke lovligheden af vores behandling af dine personoplysninger på baggrund af dit tidligere meddelte samtykke og op til tidspunktet for tilbagetrækningen.

 

1.10 DINE RETTIGHEDER

Du har efter Databeskyttelsesforordningen en række rettigheder i relation til vores behandling af oplysninger om dig.

Hvis du vil gøre brug af dine rettigheder, skal du kontakte os på de kontaktoplysninger, der fremgår øverst.

Du har ret til efter anmodning at få oplyst, hvilke oplysninger vi behandler om dig (indsigtsret).

Hvis de oplysninger, vi behandler om dig, er urigtige, har du ret til at få dem rettet (ret til berigtigelse).

I særlige tilfælde har du ret til at få slettet oplysninger om dig, inden tidspunktet for vores generelle sletning indtræffer.

Du har i visse tilfælde ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset. Hvis du har ret til at få begrænset behandlingen, må vi fremover kun behandle oplysningerne – bortset fra opbevaring – med dit samtykke, eller med henblik på, at et retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller for at beskytte en person eller vigtige samfundsinteresser.

Du har i visse tilfælde ret til at gøre indsigelse mod vores ellers lovlige behandling af dine personoplysninger. Du har tillige ret til at gøre indsigelse mod behandling af dine oplysninger til direkte markedsføring.

Du har i visse tilfælde ret til at modtage dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format samt at få overført disse personoplysninger fra én dataansvarlig til en anden uden hindring (dataportabilitet).

Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som findes på Datatilsynets hjemmeside.

 

 


 

2. GENERELLE VILKÅR

 

2.1 COPYRIGHT

Alle registrerede varemærker brugt eller henvist til på denne webside tilhører Nellemann. Intet materiale fra dette websted må reproduceres på nogen måde uden skriftligt samtykke fra Nellemann. Information på webstedet og information tilsendt i form af elektroniske nyhedsbreve er gratis, medmindre andet udtrykkeligt står skrevet.

 

2.2 ANSVARSFRASKRIVELSE

Webstedet kan indeholde referencer og eller links til tredjemands websteder. Nellemann tager intet ansvar for indhold på disse websteder.

 

2.3 FORBEHOLD FOR PRISER PÅ NELLEMANN’S WEBSTEDER

Priser er vejledende og kan ændres uden varsel. Der tages forbehold for prisstigninger, afgifts- og skatteændringer samt trykfejl. Priser på personvogne er inkl. moms og på varevogne ekskl. moms.

 

2.4 COOKIES

Se under cookiepolitik.

 

 


 

3. KLAGE

Du kan til enhver tid kontakte os, hvis du mener, at vi behandler dine personoplysninger i strid med gældende lovgivning.

 

Du har dog også ret til at klage til:

 

Datatilsynet
Borgergade 28, 5.
1300 København K

Tlf. 33 19 32 00
E-mail: dt@datatilsynet.dk

 

 


 

4. ÆNDRINGER AF PRIVATLIVSPOLITIKKEN

Nellemann forbeholder sig retten til at ændre og opdatere denne privatlivspolitik.

 

 

 

Opdateret 02/02/2022

Praktisk information

Åbningstider

  • Man – fre: 08:00 – 17:00
  • Lør – Søn: 08:00 – 17:00

Adresse

  • Jens Juuls Vej 14,
  • 8260 Viby J

Telefon

  • (+45) 86 28 28 22

CVR

  • 18036800

Find din forhandler

Brug formularen herunder for at finde den nærmest forhandler

Radius:
kategori:

Log in with your credentials

Forgot your details?